Melchior Schoenmakers – eigenaar/trainer

Mijn naam is Melchior. Sport is mijn passie. Van jongs af aan heb ik verschillende sporten beoefend, zoals judo, tennis en voetbal. Van de laatste sport heb ik uiteindelijk ook mijn beroep kunnen maken. Als profvoetballer bij o.a. SC Heerenveen en FC Groningen heb ik 15 jaar lang me bezig gehouden met fit zijn, gezond leven en presteren. 

Tijdens mijn topsport carrière werd fitness een nieuwe passie van mij en de interesse hiervoor heeft er voor gezorgd dat ik me heb ontwikkeld op het gebied van krachttraining en functionele training.

Mijn ambitie is om me verder te ontwikkelen in fysieke trainingsvormen en mijn passie en enthousiasme over te brengen op andere mensen om ze gezonder, fitter en sterker te maken tijdens de trainingen bij Outdoor Nijstad.

Annely Tempel – trainer

Ik ben Annely. Gek van sport en vaak in beweging. Vanaf jonge leeftijd heb ik geleerd dat bewegen en sporten onderdeel van elke dag was. Sport heeft mij geleerd om ergens je best voor te moeten doen, niet zomaar op te geven, blijven volhouden. Op tijd je schoolwerk af hebben zodat je weer naar de training kon. Of ’s ochtends om 5.30u voor een zwemtraining in het water liggen. En wat had het me mooi geleken om als (top)sporter mijn tijd te vullen. Het liep wat anders, maar gelukkig heb ik bij de zwemclub het vak van trainer gevonden. 

Nu flink wat jaren later (na een baan als docent in het basisonderwijs, en als trainer op verschillende plekken) mag ik zeggen dat ik van sport mijn beroep heb gemaakt. Daar ben ik trots op, en word ik erg blij van! Naast mijn personal trainingsstudio bij Nijstad geef ik al een hele tijd groepsles.  
Ik hoop over te kunnen brengen dat sporten leuk is, dat je een manier kan vinden om bewegen een plek in je leven te geven. En dat er heel veel manieren zijn om op een leuke manier te trainen. Bij Outdoor Nijstad doe ik dat lekker buiten!  

Dayen Drenth – obstacle trainer

Mijn naam is Dayen en ik ben een OCR Atleet. OCR staat voor Obstakel Course Racing. Voorbeelden van zo’n race zijn b.v. Strong Viking Run, Spartan of Mudmasters. Ik doe nu ongeveer 4,5 jaar aan deze tak van sport die alles in zich heeft: kracht, techniek en conditie. Je bent altijd lekker buiten en loopt altijd onverhard, trial.

Vorig jaar ben ik begonnen met wedstrijden en kwalificeerde ik me totaal onverwacht voor het Europees en Wereldkampioenschap. Ik mocht Nederland vertegenwoordigen in mijn Age-Group. Ook loop ik wederom dit jaar mee in 1 van de beste en zwaartste OCR Series competities die er zijn, die van Strong Viking, een parcours van plus minus 20 km en 60, soms erg technische obstakels. Mijn motto is, je bent nooit te oud om te leren. Deze sport heeft mij geleerd geleerd nooit op te geven. Het heeft mij mentaal en fysiek sterker gemaakt. Een goede training helpt me daar natuurlijk bij en dat is ook wat ik wil overdragen.

Dus ben je nieuwsgierig wat deze leuke, maar ook stoere, sport inhoudt? Kom dan langs op mijn training! Elke zaterdag om 10.00u.

Laura Prins – kidstrainer / obstacle

Mijn naam is Laura Prins. Ik sport graag buiten! Veel sporten vind ik erg leuk en doe ik dan ook graag: wedstrijden hardlopen, obstacleruns, triathlon, voetballen en moutainbiken. 

Op de middelbare school heb ik het examenvakvak BSM (bewegen, sport en maatschappij) gevolgd. Verder heb ik de afgelopen drie jaren atletiektraining gegeven aan de jeugd. Ook tijdens stages gedurende mijn pabo-opleiding heb ik mij van mijn sportieve kant laten zien. Het hoogtepunt tijdens mijn stage vond ik de bootcamp die ik zelf heb georganiseerd. Bijna honderd kinderen hadden zich hiervoor ingeschreven en deden enthousiast mee.

Bij Outdoor Nijstad richt ik mij vooral op kinderen. Ik vind het belangrijk dat kinderen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. ‘Doorzettingsvermogen’ en ‘eigen grenzen verleggen’ vind ik dan ook belangrijke eigenschappen. Deze eigenschappen vind ik niet alleen binnen de sport belangrijk, maar ook buiten de sport om in het dagelijkse leven. Wanneer een kind al op een jonge leeftijd leert dat sporten gezond en leuk is, zal de kans ook groter zijn dat het kind in de vrije tijd en op latere leeftijd blijft sporten. Sporten vind ik dan ook een belangrijke basis voor een gezond leven!

Maaike Kuil – yoga

Mijn naam is Maaike. Yoga vind ik heel tof en dat deel ik graag met anderen. Vorig jaar heb ik op Bali een aantal pittige yoga lessen gevolgd. Vanaf dat moment doe ik iedere ochtend yoga en wist ik zeker: ik wil les gaan geven! Momenteel ben ik in opleiding om mij officieel yogadocent te mogen noemen.

Yoga is een sport waarbij je je eigen grenzen leert kennen en verleggen. Je bent namelijk sterker dan je denkt, zowel fysiek als mentaal. Yoga is veel meer dan stilzitten op een matje. Het is heel belangrijk om af en toe even stil te staan bij wat je lichaam je vertelt. En daarnaast maken de oefeningen je wel degelijk krachtiger.

Naast je lichaam fit houden door middel van asana’s, yoga-houdingen, vind ik het ook belangrijk om gezond te eten. Koken is één van mijn andere passies.

Wat centraal staat in mijn lessen is: ‘doe wat goed voelt voor jou’. Houd je van uitdaging en wat krachtigere oefeningen? Geen probleem! Heb je een blessure of doe je het liever wat rustig aan? Dan kijken we naar alternatieve oefeningen. Yoga is voor iedereen. Ik daag je graag uit om op de mat te stappen en het zelf te ervaren!

Alissa Coelingh – suppen/circuit

Mijn naam is Alissa, 24 jaar oud. Ik vind veel verschillende sporten leuk. Ik heb dan ook al veel verschillende sporten gedaan, van paardrijden tot hardlopen, triathlon en fitness. Daarnaast vind ik het leuk om ook andere mensen te inspireren en motiveren om te gaan sporten. Toen Annely mij vroeg of ik het leuk vond om een training te komen geven bij Outdoor Nijstad was ik meteen heel enthousiast. Het suppen had ik nog nooit gedaan, maar wat is dat leuk om te doen! Onder het motto ‘Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan’ ben ik het gewoon gaan doen.

Naast sport vind ik voeding erg interessant. Op dit moment volg ik de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen. In september begin ik met het laatste jaar van mijn opleiding en hoop ik volgend jaar af te studeren.

Bij outdoor Nijstad ga ik mij richten op de suplessen en daarnaast de circuittrainingen. Het leuke aan de suplessen vind ik dat het een stukje training is in combinatie met heel veel plezier. Dat wil ik dan ook graag overbrengen aan anderen. Sporten is leuk, voor iedereen!

Michelle Kroezen – kidstrainer / obstacle

Ik ben Michelle, 21 jaar en ik hou van sport! Ik doe aan hardlopen, triatlon en obstacleruns. Eerder deed ik aan paardrijden en taekwondo.

Ik heb op de middelbare school BSM (bewegen, sport en maatschappij) gevolgd en ik heb taekwondo-training gegeven aan kinderen. Dit vond ik altijd erg leuk. Lekker bewegen en dingen leren, maar gezelligheid en plezier waren ook zeker belangrijk.

Bij Outdoor Nijstad wil ik graag mensen motiveren om te bewegen, want bewegen is leuk! En dat mag op ieder niveau, je hoeft niet alles in één keer te doen en te durven, als je het maar probeert en er plezier in hebt. Dan lukt het uiteindelijk! Hopelijk kan ik jou ook motiveren tijdens een van onze lessen!